Op zoek naar inspiratie om je interieur een originele en leuke toets te geven? Fotobehang geeft je kamers in een mum van tijd een geheel nieuwe dimensie. Bovendien kan je er heel wat richtingen mee uit. Je kan kiezen uit duizenden verschillende foto’s en ontwerpen.

Neem een kijkje in het ruime aanbod in een van de webshops.


LET OP! Vul bij bestellen in het veld “opmerkingen” code 201910 in.
Kies voor ophalen in onze winkel Vivere Haarlem.
Krijg direct 10% KORTING!

Webshop fotobehang:

Mr. Perswall


Wat is fotobehang?
Het woord zegt het eigenlijk zelf: fotobehang is een soort behangpapier dat bedrukt is met een foto. De foto wordt afgedrukt met UV-bestendige inkt, zodat je niet moet vrezen voor verkleuring door zonlicht.

Vaak wordt er gewerkt met panoramische beelden om het ruimtegevoel te vergroten.  Er wordt dan als het ware een alternatieve realiteit gecreëerd in de ruimte. Of je nu een voorliefde hebt voor de stad, de natuur of om het even wat; je zal ongetwijfeld je zin vinden.

Soorten fotobehang
Wel zijn er kwaliteitsverschillen, afhankelijk van de gekozen behangsoort. Er bestaat namelijk fotobehang op basis van papierbehang of vliesbehang. In het eerste geval wordt het papier met lijm ingesmeerd, terwijl de muur met lijm bedekt wordt in het geval van vliesbehang.

Kwalitatief gezien is vliesbehang beter. Vliesbehang kan namelijk niet krimpen en er kunnen ook geen blaasjes ontstaan, in tegenstelling tot papierbehang.

Foto op behang wordt trouwens meestal in verschillende delen geleverd in plaats van één geheel. Zo kunnen de verschillende delen van de foto handig één voor één aan de muur gekleefd worden.

Fotobehang eigen foto
Heb je bijvoorbeeld zelf enkele verbluffende foto’s genomen op vakantie? Tegenwoordig kan je er ook voor kiezen om gepersonaliseerd fotobehang op maat te laten maken. Zo kan je eindeloos nagenieten van mooie momenten. Het is dan wel belangrijk dat het formaat en de digitale kwaliteit (resolutie) van de foto’s goed is, anders ga je pixels zien op het behang.


Fotobehang is ook te vinden in behangboeken in de winkel, hieronder twee behangcollecties met fotobehang.