Veel mensen gebruiken de Scentoil lampen om een bepaalde sfeer in huis te creëren. Geur bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de emotionele sfeer. Er zijn enorm veel verschillende parfums ontwikkeld en deze worden ook nog steeds ontwikkeld. Ieder kwartaal komen er ongeveer 3 nieuwe geuren uit, de een nog lekkerder dan de ander. In totaal zijn er nu ruim 30 verschillende geuren en 12 verschillende lampen.

Anderen gebruiken de Scentoil lampen ook functioneel: ze willen een vervelend luchtje wegnemen. Bijvoorbeeld na het koken, iemand heeft zitten roken of de hond is nergens te bekennen maar wel aan de geur te herkennen. Door de Scentoil lampen even 20 – 30 minuten te laten branden kun je dit soort luchtjes makkelijk wegnemen.

Deze methode van geur diffusie is uitgevonden door de apothekersassistent Maurice Berger. De Lamp gevuld met geurolie, die oorspronkelijk ontworpen werd om de lucht van de ziekenhuiszalen te zuiveren, kent al snel een ongekend succes bij het grote publiek. Al snel werd de Lampe Berger een begrip in vele huishoudens. Na de patentperiode is Scentoil deze lampen en olies ook gaan produceren.