Verduisterende gordijnen worden het meest gebruikt in de slaapkamer zodat je niet wakker word van teveel licht in de ruimte. Gordijnen in een verduisterende stof zijn over het algemeen de makkelijkste en goedkoopste optie voor het verduisteren van een slaapkamer.

Dim out of black out?

Bij Vivere verkopen wij dim out en black out gordijnen, maar wat is eigenlijk het verschil?
Een dim out gordijn is tot 95% verduisterend maar nog wel lekker soepel en niet zwaar. Terwijl een black out gordijn een bijna plastic achtige laag aan de achterkant heeft zitten die al het licht tegenhoud, deze zijn over het algemeen wat stijver en zwaarder.
Wij bij Vivere zijn erg fan van de dim out gordijn stof, dit is voor vrijwel iedereen in Nederland genoeg verduistering om comfortabel mee te slapen. Het is ook goed om te weten dat een gordijn wel verduisterend kan zijn, maar langs de zijkanten of bij het plafond kan er nog steeds licht naar binnen glippen.

Combinaties

De combinaties die je kan maken met een verduisterend gordijn zijn zowel praktisch als erg mooi! Vaak wil je niet de hele dag de verduisterende gordijnen dicht hebben en de lampen aan, maar je wil ook niet ze open doen en al die inkijk hebben. Ga dan bijvoorbeeld voor een combinatie met een vitrage, overdag kun je dan wel genieten van licht en avonds heb je het lekker donker.
Maar vitrage kan ook in een andere uitvoering zoals een duette, rolgordijn of vouwgordijn. De combinatie van een product dat in de dag is gemonteerd en een gordijn dat over de hele wand heen valt geeft veel karakter. Of misschien een verduisterend gordijn in combinatie met een jaloezie voor een stoere look en feel.

Voeringstoffen

Er is vaak minder keus tussen de verduisterende gordijnen qua kleur en patroon, gelukkig zijn er ook voeringstoffen beschikbaar!
Stel je zoekt een stof uit die perfect bij je slaapkamer past, alleen de stof is lichtdoorlatend en daardoor niet geschikt voor deze ruimte. Deze stof kunnen wij dan laten voeren met een verduisterende laag waardoor de stof wel geschikt is in de slaapkamer. Een ander voordeel hiervan is dat je kunt kiezen voor een witte voering, waardoor je ook nog extra warmte tegenhoud op zonnige dagen.

Vraag een offerte aan of maak een inmeetafspraak