Plisségordijnen zijn een hele mooie raamdecoratie variant met veel luxe patronen en trendy kleuren. Een verfijnde uitstraling helemaal in je eigen stijl.

Anders dan een duette?

Ze lijken erg veel op elkaar maar er zijn natuurlijk wel een aantal verschillen. Het grootste verschil is dat een plisségordijn uit een enkele laag stof bestaat, een duette bestaat uit een dubbele laag stof. Dit betekend meteen ook dat de voor en achterkant van de stof hetzelfde zijn. Verder zijn er draden nodig die het product dragen, bij een duette zijn deze niet zichtbaar omdat ze tussen de stoffen verborgen zitten, bij een plisségordijn zijn deze draden zichtbaar.
Is een plisségordijn door deze redenen slechter dan een duette? Nee zeker niet, de voordelen van een plisségordijn zijn dat je meer keus hebt in print en kleur en ook is er meer keuze in transparantie van de stoffen.

Stijlvol en kleurrijk

Zoals eerder genoemd is er veel keuze in kleur, patroon en transparantie bij plisségordijnen. Zo zijn er kleuren beschikbaar zoals mint groen, koraal, oker, blush roze, bosgroen en mooi diep blauw. Hiernaast zijn er ook nog diverse grote en kleine prints zoals grote schubben, ombré, streepjes en takken.
Als een stof net een klein werkje heeft dan ziet deze er luxer uit dat een stof die effen is, hier is ook weer veel keus in bij een plisségordijn.

Bedieningsgemak

Er is veel keuze in de soort van bediening voor een plisségordijn. De basis bestaat uit normale optrekkoorden, deze worden langer als je het product omhoog trekt. Hiernaast zijn er ook nog twee koordbedieningen die altijd even lang blijven, dit staat strakker!
Voor ramen en deuren die open kunnen word een plisségordijn vaak ingespannen, er komen dan strakke kabels aan de zijden van de stof die het product altijd op zijn plek zullen houden. Deze ingespannen plisségordijn worden vaak met de hand bediend door middel van een handgreepje.
Mocht het raam op een hoge locatie zitten, zoals een schuin serre dak, dan kan een plisségordijn ook met een lange bedieningsstok bereikt worden.
Een plisségordijn kan ook in een elektrische uitvoering worden gemaakt, op deze manier kun je makkelijk meerdere producten naast elkaar tegelijk bedienen met een afstandsbediening.

Vraag een offerte aan of maak een inmeetafspraak