De Duette®, één van de meest gebruikte raamdecoratie producten in Nederland. De Duette® is ooit uitgevonden door Luxaflex. Veelzijdig, klein en makkelijk te bedienen!

Isolatie en kleur

Een Duette® is een product opgebouwd uit twee lagen stof, een voor en een achterzijde. Tussen deze twee zijdes lopen de draden die het product dragen, hier heb je dus geen last van. Vaak word er voor een gekleurde voorzijde gekozen en een witte achterzijde. De reden hiervoor is omdat dit product dicht op je glas komt te hangen, zodra je hier iets donkers plaatst heb je kans op een thermische breuk in je isolatieglas! Dit wil natuurlijk niemand, daarom houden we de achterzijde wit, dit helpt ook om extra warmte van de zon terug te kaatsen. Door de stilstaande lucht die tussen de twee lagen stof zit helpt de Duette® ook nog mee met de isolatie van uw woning.
Duette® bestaan in vele kleuren en diverse stof soorten, de meeste van deze stoffen laten wel licht door maar niet de nieuwsgierige blikken van de mensen op straat. Ideaal dus om privacy te krijgen zonder dat je in het donker zit.

Bedieningen

Er is veel keuze in de soort van bediening voor een Dupli. De basis bestaat uit normale optrekkoorden, deze worden langer als je het product omhoog trekt. Hiernaast zijn er ook nog twee koordbedieningen die altijd even lang blijven, dit staat strakker!
Voor ramen en deuren die open kunnen word een Dupli vaak ingespannen, er komen dan strakke kabels aan de zijden van de stof die het product altijd op zijn plek zullen houden. Deze ingespannen Dupli worden vaak met de hand bediend door middel van een handgreepje.
Mocht het raam op een hoge locatie zitten, zoals een schuin serre dak, dan kan een Dupli ook met een lange bedieningsstok bereikt worden.
Een Dupli kan ook in een elektrische uitvoering worden gemaakt, op deze manier kun je makkelijk meerdere producten naast elkaar tegelijk bedienen met een afstandsbediening.

Elk soort raam

Een Dupli is echt een product dat bijna overal toepasbaar is, zelfs ramen met een speciale vorm zijn geen probleem. Maar ook voor de kantel kiep ramen die tegenwoordig veel worden gebruikt zijn ze ideaal. Door middel van inspannen gaan ze altijd met het raam mee en een smallere stof kan vaak achter de handgreep langs mocht dit in de weg zitten. Heb je een kunststof kozijn waar niet in geschroefd kan worden? Geen probleem, een Dupli kan worden geplakt op het kunststof of zelfs op het glas!
Een Dupli kan zelfs in bijvoorbeeld een dak koepel compleet horizontaal opgehangen worden, deze kun je dan met een afstandsbediening of een bedieningsstok openen.

Vraag een offerte aan of maak een inmeetafspraak