In een wereld waar slaap wordt gezien als luxe en de angst voor een versneld leven eigenlijk al werkelijkheid is, is het logisch dat de kleurtrends voor dit komende jaar ontsnapping bieden in de hedendaagse door technologie gedreven maatschappij.

De Kleur van het Jaar 2020, gekozen door kleurexperts vanuit de hele wereld, is Chinese Porcelain. Deze kleur is een mix van kobalt en moody, inktblauw die zorgt voor kalmte en rustgevende slaap en tegelijkertijd een sfeer van hoop creëert – een groot goed in een rusteloze wereld.

De kleur van het jaar 2020 is een dynamische blauwtint die op verschillende manieren kan worden toegepast als aanvulling op een reeks van ontwerpstijlen, van traditioneel tot transitioneel tot eigentijds. De kleur heeft een rustgevende uitstraling met een dosis charisma.

 

Ontsnapping aan technologie

“Technologieën om ons heen ontwikkelen zich snel en bieden veel gemak. Hierdoor gaan we op zoek naar activiteiten, ervaringen en leefstijlen om te vertragen en onze levens realiteitszin te geven,” legt een kleurenexpert uit. “Deze behoefte aan ontsnapping aan technologie is voor een deel de reden dat we op zoek gaan naar manieren om verbinding te maken met de natuur.” Blauwe tinten zoals Chinese Porcelain brengen ons dichterbij de natuurlijke elementen, omdat ze ons aan de lucht en de zee doen denken, waardoor er sereniteit in elke ruimte wordt gecreëerd.

Gemakkelijke toegang tot de wereld van kleur

Kleur is de trend van 2020. Omdat steeds meer klanten genoeg hebben van grijze en neutrale kleuren, zijn wij op zoek naar een manier om kleur in ons interieur te brengen om de zinnen te prikkelen. Blauwe kleuren geven het makkelijkst toegang vanuit een wereld van neutrale tinten tot een wereld van kleur. Chinese Porcelain geeft de helderheid en energie van kobaltblauw, een tint die je overal terugziet in de wereld van mode en interieur.

Chinese Porcelain is een rijke en traditionele tint die de perfecte aangename achtergrondkleur vormt om levendige kleuren eruit te laten springen. De kleur gaat goed samen met andere blauwtinten of in combinatie met trendy goudbruine kleuren zoals Gingercake (PPG 1069-7).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *